Herinrichting Kraayenstein fase 1B

Kraayenstein - fase 1b

In opdracht van de Gemeente Den Haag verzorgt Meeuwisse Nederland BV de nieuwe inrichting van de wijk Kraayenstein (De Dalen). De werkzaamheden zijn begonnen maandag 13 september en duurt tot augustus 2022.
Kraayenstein is gebouwd in de jaren 70 van de vorige eeuw. In de wijk is erg veel steen en de openbare ruimte is verouderd. Bewoners hebben bij de gemeente aangegeven dat zij hun wijk willen vernieuwen. Op veel plekken is niet duidelijk waar plek is voor de auto en waar ruimte is voor voetgangers en fietsers. Dat zorgt soms voor onveilige situaties. met de nieuwe inrichting die Meeuwisse in zijn geheel gaat verzorgen veranderd dit. 

Doelstellingen:

  • Steurendaal en Karperdaal worden ingericht als woonerf: er geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur. De auto is te gast. Er komen drempels om de snelheid van de auto's af te remmen. 
  • In de Wijk is ruimte voor bijna 300 parkeerplekken. Daarvan zijn er ongeveer 140 openbaar. De overige ruimte is voor parkeren voor de woningen. Het blijft mogelijk om met 1 auto in de lengterichting voor de eigen garage of berging te staan. 
  • Er komen nieuwe lantaarnpalen met ledverlichting. 
  • Een aantal bomen worden gekapt en vervangen, een deel wordt verplaatst. Er komen ruim 80 nieuwe bomen, waaronder fruitbomen. De nieuwe aanplant volgt als de wegwerkzaamheden klaar zijn.

 

Samen met de Gemeente Den Haag gaat Meeuwisse hier weer een wijk van maken die er voor de komende jaar er weer tegen aan kan!

 

In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden