19e Meeuwen Makrelen Loop

13-12-2014

19e Meeuwen Makrelen Loop

Zaterdag 13 december werd voor de 19e keer de door Meeuwisse MBP Beheer gesponsorde “makrelenloop” in Scheveningen gehouden. Er werd door 623 mensen deelgenomen aan deze wedstrijd, als eersten arriveerden bij de heren Rutger Kramer en bij de dames Anneke Starrenburg.

26-11-2014

Timelapse: Aanleg waterberging Poolsterhaven

De Neherkade wordt breder en er komen rijstroken bij. Om de Neherkade breder te maken, moeten de kademuren aan de Laakhaven worden verplaatst. Dit betekent dat de Laakhaven smaller wordt. Het water dat hierdoor verdwijnt, komt op een andere plek in de Binckhorst terug in de vorm van twee havens. Één van deze havens komt aan de Poolsterstraat te liggen.

Het werk aan de Poolsterhaven is in mei 2014 van start gegaan. Na het aanbrengen van 340 meter damwand en het ontgraven van maar liefst 27.000 m3 grond, wordt begin december de kuip gevuld met water. Daarna volgt de afbouw van de haven. In het voorjaar van 2015 is de waterberging klaar.


Plaatsen Hagenaartjes

27-08-2014

Medewerker Meeuwisse Nederland BV redt invalide man uit het water

Aan de Boomsluiterskade was een invalide man met zijn scootmobiel in het water geraakt. Ramond v.d. Luijtgaarden, medewerker van Meeuwisse Nederland BV bedacht zich geen moment, sprong het water in en hielp de drenkeling het water uit. “onze” held werd door de politie in de bloemetjes gezet en is het gesprek van de dag bij zijn collega’s.
Klik hier voor het krantenartikel »
Klik hier voor het artikel op Den Haag FM »
NSS

24-03-2014

Meeuwisse Nederland actief bij Nuclear Security Summit 2014

Een medewerker van Meeuwisse Nederland BV assisteert burgemeester Van Aartsen bij het hijsen van de NSS-vlaggen aan de Hofvijver in Den Haag.
Plaatsen Hagenaartjes

8-11-2013

Bewoner bedankt de gemeente Den Haag en de firma Meeuwisse Nederland BV voor de snelle actie

Na een verzoek van een ernstig zieke bewoner die haar huis niet uit kon omdat naast het smalle trottoir auto's dicht tegen elkaar geparkeerd werden waardoor ze met haar invalidenwagen er niet tussendoor kon komen en dus gedwongen binnen moest blijven. De Gemeente Den Haag en de firma Meeuwisse hebben met een snelle actie het probleem opgelost door het plaatsen van twee rood-witte Hagenaartjes waardoor de bewoner gelukkig weer naar buiten kon.
Sportkamp 2013

7-11-2013

Sportkamp 2013

Van 20 t.m. 23 oktober 2013 is het jaarlijkse sportkamp voor het Speciaal Onderwijs (ZMOK) weer gehouden, hieraan werd door 85 kinderen deelgenomen, zij werden begeleid door studenten van CIOS en “sport en bewegen”, ook waren er weer vrijwilligers van het SGK actief onder de bezielende leiding van Gijs van Wijk. Gijs is in het dagelijkse leven gymnastiekleraar en is inmiddels alweer 32 jaar actief als vrijwilliger bij SGK, door zijn altijd positieve uitstraling en enthousiasme weet hij iedereen te motiveren! Meeuwisse Nederland BV is al jarenlang sponsor van SGK, bij Meeuwisse verlopen de contacten met SGK via Jan van Kampen, ook hij draagt SGK een warm hart toe.
Eerste lading RKG-zand gestort

23-10-2013

Eerste lading RKG-zand gestort in nieuwe opslag bak

Woensdag 23 oktober 2013 om 15.12 uur was het zover, onder het toeziend oog van enkele medewerkers van Meeuwisse Nederland BV werd de allereerste lading RKG-zand in de nieuwe opslag bak aan de Westvlietweg gestort. Er moet nog wel het een en ander gebeuren maar vanaf nu is de Ster al een stuk toegankelijker geworden voor de chauffeurs van Jansen en Sita!


Project “Scootafette” gestart

19-09-2013

Project “Scootafette” gestart

Op 19 september 2013 is de Gemeente het project “Scootafette” gestart, bedoeld om ondernemers op een ludieke wijze kennis te laten maken met elektrisch vervoer. Hiervoor werd door de Gemeente een elektrische scooter (zie foto) beschikbaar gesteld, ieder bedrijf mag er een week gebruik van maken.
Daarna gaat de scooter naar een volgend deelnemend bedrijf, ook Meeuwisse Nederland BV zal de scooter gaan gebruiken.
Na afloop van deze “estafette” geven de deelnemers op een formulier aan hoe hun ervaring met het elektrisch rijden was.
De Gemeente Den Haag promoot het aanschaffen van een e-scooter door bedrijven en particulieren een subsidie van € 250,00 te verstrekken bij aanschaf van een nieuwe e-scooter!
Ondernemers ontbijten in het Vredespaleis

4-9-2013

Ondernemers ontbijten in het Vredespaleis

Driehonderd Haagse ondernemers kwamen op woensdag 4 september bijeen in het Vredespaleis voor een ondernemersontbijt.
De netwerkbijeenkomst werd voor de 31ste keer georganiseerd. Dit keer op deze unieke locatie vanwege het 100-jarige bestaan van het Vredespaleis.
Het ondernemersontbijt was druk bezocht. Vooraf hadden ruim zevenhonderd ondernemers zich aangemeld. ‘We hebben vierhonderd mensen teleur moeten stellen. Zo populair is het Vredespaleis in Den Haag’, aldus Haags wethouder Henk Kool.
‘Iedereen kent het. Maar er zijn maar weinig mensen ooit binnen geweest. Het Vredespaleis zit altijd op slot. Dat komt omdat hier hele belangrijke rechters rondlopen. Die kunnen niet gestoord worden.’
Netwerken
De Haagse ondernemers treffen elkaar een paar keer per jaar op zo’n ondernemersontbijt. Onder hen zijn veel expats en politici. ‘Je krijgt nu de kans om ze te spreken. Als je met al die mensen apart een afspraak moet maken kom je dagen tekort’, zegt ondernemer Koos Meeuwisse.
Er wordt flink genetwerkt en er worden veel visitekaartjes uitgedeeld. ‘Je stapt eigenlijk blind op iemand af. En in een paar seconden laat je weten dat je iets voor ze kan betekenen’, legt een ondernemer Jan Korving uit.
Na het ontbijt kregen de ondernemers een rondleiding door het Vredespaleis.

Ondernemersplein

16-4-2013

Ondernemersplein

Alweer voor de vijfde keer organiseren de gemeente Den Haag en Rabobank Den Haag en omgeving het Ondernemersplein; het tweedaagse evenement voor ondernemend Den Haag op het Plein.

OndernemerspleinTwee dagen lang is het Plein voor u als ondernemer ‘the place to be’. Ook dit jaar wordt er op verrassende wijze invulling gegeven aan een gevarieerd en inspirerend programma. Met het thema ‘Kans - Never waste a good crisis’ gaan we met elkaar verkennen hoe we deze lastige tijden optimaal kunnen benutten. Duurzaam ondernemen en samenwerken staan hierbij centraal.. Noteer daarom 28 en 29 mei vast in uw agenda.
Alle informatie over het programma en inschrijfmogelijkheden wordt vanaf medio april op deze website gepubliceerd.

Het Ondernemersplein is een initiatief van de gemeente Den Haag en Rabobank Den Haag en omgeving.
Stichting Trix

28-1-2013

Stichting Trix

Bram Stoop is een 54-jarige jongerenwerker, type 'recht uit het hart', charismatisch en met een grote intuïtie om jongeren te bereiken. Hij runt Stichting Trix, een opleidingscentrum in Scheveningen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

 

Of Kijk op http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1322019
Spots on Jobs

19-1-2013

Ondernemersplein

Spots on Jobs

Van 14 t/m 18 januari 2013 is Spots on Jobs, op de sneeuw en de afgelasting van dinsdagochtend 15 januari na, een succes te noemen.
Honderden (wel duizenden) VMBO'ers hebben vanaf klas 2 t/m 4 kunnen kijken, proeven en voelen aan de opleidingsmogelijkheden.
De samenwerking tussen de opleiders, bedrijven en instellingen maakten een breed aanbod aan opleiding en werk voorbeelden mogelijk.
De organisatie was als gebruikelijk goed en zeer ordentelijk geregeld, met de inzet van tientallen leerlingen (studenten) van gastvrouw/heer tot beveiliging, technische en algemene onderteuning maakte Spots on Jobs ook een prima stageproject. Dat het hier leerlingen betrof is niemand opgevallen.
Wederom een topprestatie van de organisatie en deelnemers, de Haagse (Haaglanden) jeugd en onze toekomst heeft weer een stap naar een vakopleiding kunnen zetten.
Meeuwisse.nl heeft in samenwerking met SPG infra en de dienst Stadsbeheer mee mogen werken aan het onder de aandacht brengen van de zo nuttige opleidingen binnen de Grond,- Water,- en Wegenbouw.
Kijk voor een compleet verslag en overzicht op de website van Spots on Jobs

 

Aan:
Action Nederland B.V. -Aveq -B.R.O.C. Haaglanden -Banketbakkerij Maison Kelder -Belastingdienst Haaglanden -Bouwend Nederland -BVMT Delft -Calibris kenniscentrum voor zorg, welzijn en sport -Cardia -De traiteur van Mondriaan -De Einder -ECABO -Gemeente Den Haag -Gezondheidscentrum Dauphine -GGD Den Haag -Grafisch Lyceum Rotterdam -Haagbouw -HTM -Innovam -Ipse de Bruggen -Komp u ter hulp -Kruidvat -Laarhoven design Leerwerkcentrum Milieu Duurzaamheid en Techniek -Meeuwisse Nederland BV -Ministerie van Defensie -Museon -opleidingsbedrijf InstallatieWerk Zuid Holland -Parnassia Groep RSB Uitzendbureau b.v.-Schilder^sCOOL Den Haag-Leiden-Gouda -SPG Infra Vakopleidingen stichting Mooi -SVH Stichting Vakbekwaamheid Horeca -Traubstuc -Tweedekamer der staten -generaal / beveiliging -TUI -Vakopleiding Carrosseriebedrijf -Vlietkinderen -Verhuurbedrijf Paul -VolgjeHart.nl -Wieffering Meet en Regeltechniek -Weverling Groenprojekten BV - Workx -woonzorgcentra haaglanden (WZH).

Heel hartelijk dank voor uw deelname aan Spots on Jobs! Namens ALLE leerlingen en docenten van:
Chr. College De Populier -College St. Paul -CompactPlus -Corbulo College -Dalton Voorburg -de vrije school den haag -Edith Stein College -François Vatelschool -Heldring VMBO -Hofstad College MAVO -J.C. Pleysier College Delft -JCP Transvaal college -Johan de Witt Scholengroep -Lyceum Ypenburg -Maris College Bohemen -Maris College Houtrust -Maris College Media & Design -Maris College Statenkwartier -Montaigne Lyceum -Rijswijkslyceum -'s Gravendreef College -Segbroek College -SG Den Haag Zuid-west -SG Den Haag Zuid-west De Haagse -SG Den Haag Zuid-west Vakcollege -Sint-Maartenscollege -Stanislas College SCH -Stanislascollege Krakeelpolderweg -Stanislascollege Pijnacker -Stanislascollege prO -Stanislascollege SCE -STIP Dalton Leidschendam -Van Vredenburch College Rijswijk -Veurs Lyceum -Veurs Voorburg -Wateringse Veld College -Wellant college Westvliet.

En de organisatie met alle medewerkers:
Annemiek Keijzer -Arjen van der Heijden -Arnaz Adhien -assistenten van de Traiteur van Mondriaan - assistenten van het Team De Jager -Beveiliging van ROC Mondriaan -Bies Sukul -Carlo Trommels -Cees van der Toorn -Claartje van der Bor -de studenten van Startbaan afd. Horeca -Gastvrouwen van het ID College - Gerda van Doorn -Henk de Jong EHBO -Henny Roumans BHV -Jacqueline schouten BHV -Jan Korving - Karina Baarda -Leo Plugge -Lisanne Hoornweg -Lucie Hoogenraad -Malika Chtatou -Marie-Anne vd Toorn -Michael Gario -Michel de jager -Miranda Vink BHV -Nico Stad BHV -Oguz Yüzel BHV -Randy Swidder -Sjoerd Baarda -Tinus Zwier, HTM -Wethouder Ingrid van Engelshoven -Willem Kraan BHV -Yvonne Hoekstra -AOC Wellantcollege -ROC ID College -ROC Mondriaan.

Wist u dat:
80% van de leerlingen geeft aan dat zij dankzij Spots on Jobs een duidelijker beeld van beroepen/opleidingen hebben gekregen.
88,5% van de leerlingen vindt dat Spots on Jobs volgend jaar weer georganiseerd moet worden.
Dat er in december en januari 6.441 mensen de website hebben bezocht?
Spots on Jobs het rapportcijfer 7,5 krijgt?
Er zo n 75 mensen per dag mee hebben geholpen om de dag in goede banen te leiden?
91% van de ondervraagde volwassenen vindt Spots on Jobseen waardevolle activiteit.

BLF blijk van waarering voor hulpverleners

3-1-2013

BLF blijk van waarering voor hulpverleners

BLF blijk van waarering voor hulpverleners Tekst AD 3 januari 2013 pagina 4 Den Haag