25-12-2012

Prettige kerstdagen en een voorspoedig 2013
Directie en medewerkers van Meeuwisse MBP beheer, Meeuwisse Nederland B.V., Boeg B.V. (Boeg nautic) , Partners in Milieu (PIM), H&S vastgoed wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2013.
Meeuwisse Nederland B.V. is behoudens contractuele verplichtingen, calamiteiten en spoedeisende zaken van maandag 24 december 2012 tot 6 januari 2013 24 uur per dag te bereiken via onze calamiteitenlijn: 0610436272.11-12-2012

Spots on Jobs 2013

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 januari 2013 vindt Spots on Jobs opnieuw plaats in de Fokkerterminal op de Binckhorstlaan 249 in Den Haag.
Gedurende deze week worden duizenden vmbo-leerlingen van leerjaar 2, 3 en 4 ontvangen met een gericht en voorbereid programma. Aan de hand van opdrachtenkaarten doorlopen de jongeren onder begeleiding in shifts van gemiddeld een uur het beursprogramma.

Vele bedrijven staan vanaf maandag 14 januari klaar om deze 7000 leerlingen te ontvangen en zo goed mogelijk te informeren over hun sectorkeuze.
Welke bedrijven zijn dit dan?
Teveel om op te noemen, maar bijvoorbeeld de dienst stadsbeheer Den Haag, Riolering & waterbeheersing, Politie Haaglanden, de HTM, Imtech, HWW Zorg, de Koninklijke Marine, de Koninklijke Luchtmacht, Meeuwisse.nl en de Tweede Kamer. Kijk voor meer informatie op www.spotsonjobs.nl
11-12-2012

meeuwisse.nl bureaukalender 2013

Binnenkort is de meeuwisse.nl bureau kalender 2013 weer (beperkt) .
Deze handige bureau kalender met een blad per maand inclusief de weeknummers is vanaf dit jaar een groot succes.
Indien u al enkele exemplaren wilt bestellen, laat u dit weten a.u.b. mbp@meeuwisse.nl.
14-11-2012

Wethouder Marnix Norder opent nieuw speelterrein

Wethouder Marnix Norder van de gemeente Den Haag heeft 13 november 2012 een nieuw speelterrein geopend aan de Zusterstraat.
De wethouder heeft de opening over gelaten aan de aanwezige kinderen, die de speeltoestellen uitpakte en direct in gebruik namen.
Ook de aankleding rond het nieuw ingerichte speelplein is door de gemeente Den Haag aangepakt.
Winterharde planten in de Zusterstraat meeuwisse.nl

 
12-11-2012

Rabobank overvalt Meeuwisse.nl
Een delegatie van de Rabobank heeft zaterdag een bezoek gebracht aan Meeuwisse Nederland B.V. Ook Boeg B.V. is verrast met het bezoek van een grote afvaardiging van Rabobank medewerkers uit de regio.
Daar Meeuwisse Nederland B.V. een uniek Grond, Wegen en Waterbouw bedrijf is en Boeg B.V. een uitmuntend constructiebedrijf is, heeft de Rabobank er voor gekozen deze bedrijven aan medewerkers van de Rabobank te laten zien. Weten wat relaties en klanten van een bankbedrijf doen, niet vanachter een bureau of een gelikte demonstratie, nee gewoon met de voetjes in de modder.

Bank en leden Samen sterker
25-10-2012

Herinrichting Speelterrein Zusterstraat Den Haag
Naar aanleiding van de herinrichting van het speelterrein aan de Zusterstraat in Den Haag heeft de gemeente Den Haag de uitvoerende aannemer gevraagd om de door de scholen geselecteerde groepen te vertellen over de werkzaamheden. Ongeveer 70 scholieren hebben de projectlocatie bezocht en zijn nu op de hoogte van de werkzaamheden. Tevens zijn ze voorgelicht over veiligheid op en rond bouwplaatsen. Na afloop zijn er pennen en place mats uitgedeeld, een hapje en drankje, nu maar hopen dat het project net zo mooi wordt als op de tekening.22-10-2012

Bedrijven Netwerk Conventie 2012
De ondernemers uit Rijswijk, Wateringen, Den Haag Binckhorst en Forepark ontmoeten elkaar op de Conventie, woensdag 24 oktober in de Fokkerterminal.
Vanaf 13.00 uur tot 19.00 uur alle tijd om te netwerken.
Van 17.00 uur tot 19.00 uur een aangeklede netwerkborrel.

Bezoekers kunnen via secretariaat.sbh@kpnmail.nl een gratis toegangskaart aan vragen. De deelnemende bedrijven zijn;
20/20 vision Europe
AantjesZevenberg Advocaten
ABN AMRO BANK NV
About Software B.V.
Achilles Autolease B.V.
A.H. Vrij
Asito B.V.
AS Winkel & Projectinrichters
Autohaag Zeeuw
BBR Rijswijk
Bedrijven Binckhorst, Laakhaven en Fruitweg
BMW Den Haag bv
BWP, WateringVeldschePolder
De Broodfabriek Rijswijk
Deurwaarders Nassauplein bv
FFC BV Forepark financiele consultants
Flynth adviseurs en accountants
Fokkerterminal
Ford Ardea
Geelkerken & Linskens advocaten
Grant Thornton Accountants en Adviseurs
Hadi Beveiliging
Haeghe Groep/Omnigroen
Haninck Reizen
Houtschild International Booksellers
Industrieschap Plaspoelpolder
Johan de Witt Scholengroep
Kiwa
Lucro accountancy B.V.
Maison Kelder
Meeuwisse Nederland BV
MilieuBuddy
MKB assistent B.V.
MultiCopy
Nobutec Solar BV
NV ADO Den Haag
Rabobank Den Haag en omgeving
Rijswijk, Bedrijfscontactpunt
ROC Mondriaan
Spirit4You
Sport & Evenementen Nederland B.V.
Trigion Beveiliging
UTS Nederland
Van der Maarel Sfeermeesters BV
VBF, Forepark
WerkgeversServicepunt Haaglanden UWV
Westvlietbewaking BV
XXL Carwash


08-09-2012

Ooievaarsrun 2012

Op 12 september 1987 werd voor de eerste keer gestart vanaf de Kerketuinenweg. Onder begeleiding van motorrijders van Politie Haaglanden ging de rit via het Westland, Pijnacker, Zoetermeer over de A12 naar de boulevard in Scheveningen. Daar werd de deelnemers en chauffeurs nog een feestprogramma aangeboden in de Caballerostrandtent. Over het terras was een tent geplaatst om meer mensen te kunnen onderbrengen. Het bestuur werd tijdens het weekend van het evenement bijgestaan door vele vrijwilligers. Deze eerste Triple Ooievaarsrun was een groot succes.
Op zaterdag 8 september 2012 stellen de vrachtwagens zich op op de Kerketuinenweg. De chauffeurs ontvangen daar een lunchpakket, drie consumptiebonnen en een buffetbon. De passagiers (de deelnemers) melden zich aan bij het secretariaat in de kantine van de Haeghe Groep, die ons beschikbaar is gesteld. Zij ontvangen daar hun lunchpakket en bonnen. Ook is er gelegenheid om er iets te drinken. Voor de chauffeurs gaat buiten een koffie/theekar rond.
Buiten is een vaste ploeg van zes vrijwilligers aanwezig om het opstellen en wegrijden van de wagens in goede banen te leiden. Op het secretariaat krijgt de secretaris hulp van acht vrijwilligers bij het uitdelen van de pakketten en bonnen.
Om alle deelnemers een leuke herinnering te bieden aan de bijzondere dag, maken vier fotografen bij elke opgestelde truck een foto van de chauffeur en zijn passagier(s). Na de start van een run gaan de rolletjes snel naar een 1-uur service en deze drukt elke foto zoveel keer af, als er mensen opstaan. Daarna gaan de foto’s per express naar de visafslag, worden ze op oorkondes geplakt en kan iedere deelnemer zijn foto ophalen.
In de visafslag zelf zijn op zaterdag diverse ploegen vrijwilligers actief. Er staat een ploeg “Verkeer en veiligheid” klaar, die de visafslag afzetten met dranghekken en vervolgens de trucks binnenleiden. Binnen helpen vrijwilligers bij de spelletjes, het smincken, foto’s plakken op oorkondes en het uitdelen ervan. Daarnaast is een ploeg de hele middag en avond in touw om de toiletten schoon te houden. Op de zondag na het evenement is een ploeg vrijwilligers aanwezig om de visafslag op te ruimen en schoon op te leveren.
Bezoek de site Ooievaarsrun
08-09-2012

Olifant omver geduwd 7 september 2012 Lange Voorhout Den Haag Den Haag Sculptuur 2012 meeuwisse.nl

Vrijdagochtend rond 01:00 is op het Lange Voorhout in Den Haag een grote olifant omver geduwd. De kunstolifant was onderdeel van de beeldententoonstelling op het Lange Voorhout. De poten zijn dusdanig beschadigd, dat het niet mogelijk is de olifant weer rechtop te zetten.

De organisator van de tentoonstelling begrijpt niet hoe de vandalen de loodzware olifant hebben kunnen omduwen. De tentoonstelling duurt tot maandag 10 september. Daarna zou de olifant worden weggehaald.De olifant is vrijdag beschermd met hekken om meer schade te voorkomen.04-09-2012

De OPCW heeft de afgelopen jaren veel bereikt en blijft onverminderd relevant om de wereld vrij te houden van chemische wapens’. Zo reageert minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) op het 15-jarig bestaan van de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons. Deze internationale organisatie, gevestigd in Den Haag, ziet sinds 1997 toe op de vernietiging van chemische wapens en voert overal ter wereld inspecties uit. De OPCW heeft 188 lidstaten. Op acht na zijn alle landen toegetreden tot de Chemical Weapons Convention. Daarmee verplichten zij zich geen chemische wapens te produceren of te gebruiken en bestaande voorraden te vernietigen. De zorgen over de chemische wapens van Syrië, dat geen lid is, bevestigen volgens Rosenthal het belang dat alle landen toetreden. Syrië heeft wel het Geneefse Protocol van 1925 ondertekend, dat het gebruik van chemische wapens verbiedt. Rosenthal roept de OPCW op de situatie in Syrië nauwlettend in de gaten te houden; de inzet van chemische wapens tegen andere landen of tegen de eigen bevolking is onaanvaardbaar. Tweederde van de bij de OPCW aangegeven chemische wapenvoorraden is inmiddels vernietigd. Rosenthal: ‘Nederland heeft er het volste vertrouwen in dat het doel van complete en permanente vernietiging van die wapenvoorraden wordt behaald’.

Flag-hoisting Marks Beginning of Week-long Series of Events to Commemorate the OPCW’s 15th Anniversary

Friday, 31 August 2012

At noon today, Friday 31 August 2012, the Mayor of The Hague, Jozias van Aartsen, and OPCW Director-General Ahmet Üzümcü will preside over the hoisting of special flags on the Buitenhof bridge in the city centre to commemorate the OPCW’s 15th anniversary.
The flag-hoisting kicks off a series of events to be held in locations around the city through the week of 3-7 September to mark the anniversary, organised by the OPCW and partner organizations.
On Monday 3 September there will be a high-level commemorative event in the OPCW’s Ieper Room featuring a line-up of eminent figures in the field of disarmament and non-proliferation, which will be webcast live on the OPCW Internet website.
This will be followed by “The Hague Week on Disarmament and Non-proliferation” - the first of its kind in the city - featuring events exploring a variety of contemporary issues in the field for diverse audiences, with leading international officials and experts.
Complete details of the 15th Anniversary commemorative event, The Hague Week on Disarmament and Non-proliferation, and schedule of live interactive webcasts can be viewed on the OPCW website at www.opcw.org.

OPCW vlaggen in de hofvijver meeuwisse.nl

 
29-08-2012

Machinaal straten beheer en onderhoud elementverharding

De vele projecten waarbij beheer & onderhoud van elementverhardingen aan de orde is, worden altijd middels de laatste innovaties op het gebied van machines en technieken en dus de arbo wetgeving uitgevoerd.
Daarbij is er een continu onderzoek naar de laatste technieken van toepassing, Meeuwisse.nl is van mening, we gaan het wiel niet uitvinden maar volgen de ontwikkelaars door het toepassen van de laatste door hen ontwikkelde technieken.

Machinaal straten beheer en onderhoud elementverharding
Machinaal straten beheer en onderhoud elementverharding24-08-2012

Rioolvervangen Molenwijk fase 1 Laakkwartier Den Haag

Alle projecten zijn in volle gang.
In het Molenwijk in Den Haag wordt alle riolering vervangen. Hierbij zijn uitvoerder Gerrit van Gaalen en assistent uitvoerder Mario Neirynck scherp op alle aanwezige kabels en leidingen, deze worden tijdens de vervanging van het riool beschermd (foto).
Het project vervangen riolering Molenwijk fase 1 zal medio mei 2013 gereed zijn.
De rioolvervanging aan de Prins Bernhardlaan in Leidsschendam-Voorburg is zo goed als gereed, in het Vroondaal in Den Haag zijn activiteiten in uitvoering op twee vlakken, het bouw- en woonrijp maken.
In Den Haag worden er in diverse stadsdelen putranden van inspectieputten gerepareerd en waar nodig vervangen. Indien u putten, putdeksels in uw straat hebt die beschadigd zijn of herrie maken kunt u deze melden bij het gemeentelijk contactcentrum van de gemeente Den Haag U belt de gemeente Den Haag op het speciale telefoonnummer: 14 070. Of via internet, lees er meer over op deze pagina.
13-08-2012

Om de museumlocatie aan de Badhuisweg uit te breiden heeft de stichting toestemming gekregen om één van de twee manschappenbunkers bij het museum te betrekken.
Het plan is om de helft van de bunker in te richten als expositieruimte voor wisseltentoonstellingen.
De andere helft zal worden ingericht met originele relicten die juist níet gerestaureerd zijn, wat een sfeerimpressie moet geven van hoe een ingerichte bunker er na tientallen jaren onder de grond uit zou kunnen zien.
Voor deze bunker lag, zoals ook bij de commandobunker het geval was, een enorme hoeveelheid puin van de tankmuur die op de Boulevard heeft gestaan.
Tot ons grote dank heeft Meeuwisse Nederland B.V. graafmachines en personeel beschikbaar gesteld, en heeft stadsdeel Scheveningen zorg gedragen voor het afvoeren van een deel van het puin.
De voorzijde van de bunker is nu grotendeels vrijgelegd. De deuren die de ingangen zullen afsluiten zijn vervaardigd door Stichting Trix.
Verdere dank gaat uit naar Boeg B.V. voor sponsoring van materialen en gereedschap.

Zie de projectpagina voor foto's van de werkzaamheden.

Ook diverse media hebben de start van het project belicht. Zie hieronder de reportage van TV West of klik hier voor het volledige artikel.

 


 
03-08-2012

Yakup Nederland-Werkt.nl

Op donderdag 26 juli was het een spannende dag voor Yakup. Yakup moest namelijk bij een van onze samenwerkingspartners Nederland Werkt langs om zijn arbeidscontract in orde te maken bij zijn job coach. Op woensdag 1 augustus gaat Yakup bij Meeuwisse Nederland BV aan de slag. Yakup heeft bij de TRIX zijn lasdiploma's behaald en zijn VCA en was dus klaar voor de arbeidsmarkt. Een van de jongeren (Floyd) die twee maanden geleden uitgestroomd is bij de TRIX kwam Yakup even feliciteren in inmiddels zijn auto van de zaak. Samen gingen ze dan ook met trots even op de foto.


Zoals bekent, is het vaak niet te voorspellen hoe lang een jongen bij de TRIX verblijft maar in het geval van Yakup was dit ruim anderhalf jaar. Yakup is met de leermeesters bezig geweest om aan zijn toekomst te werken waar we de tijd voor hebben genomen die nodig was, wat prima is gelukt. Zijn uitkering kan gestopt worden en Yakup gaat zelf zijn centjes verdienen. Een van de leermeesters Dick Wezelman heeft Yakup langere tijd begeleid en is ook mee gegaan naar het kantoor van Nederland Werkt. Hier werden de laatste puntjes op de i gezet en op 31 juli krijgt Yakup een rondleiding in het bedrijf waar hij gaat werken waarna hij aan de slag gaat. Vanuit de TRIX zullen we Yakup wellicht nog wel eens tegenkomen als hij een bakkie komt doen bij ons.
Wij zijn blij voor Yakup dat het werkgeversservice punt van de gemeente Den Haag Yakup deze kans heeft gegeven, Yakup is nummer elf van dit jaar die uit is gestroomd bij de TRIX en nummer 12 staat op de lijst om te vertrekken. Kortom de resultaten mogen er zijn.

In september gaat de projectleider van de TRIX samen met Klaas Ouderdorp van de gemeente Den Haag verder in gesprek met het werkgeversservicepunt en diverse andere externe partners. We hebben er alle vertrouwen in als het gaat om de toekomst van de TRIX omdat steeds meer organisaties het nut van de TRIX gaan inzien.

Met vriendelijke groet,

Bram Stoop (stichting Trix)
25-07-2012

Evenementen Fietsen rek stalling beugel

In opdracht van de gemeente Den Haag zijn de eerste twee evenementen fietsenstallingen geplaatst.
Een fietsen rek of beugel nodigt de fietsers uit om de tweewieler stevig op slot te zetten om en door het rek of beugel heen.
Nu zijn er in Den Haag veel evenementen waarbij podia, speciale routes snel vrij gemaakt dienen te worden van alle geparkeerde fietsen.
Om allerlei Juridische procedures en ergenissen bij inwoners en bezoekers van Den Haag te voorkomen is er gekozen voor een eenvoudig te demonteren fietsen stalling.
Hierbij kunnen alle sloten onbeschadigd aan de fietsen blijven zitten, er hoeft niet geknipt te worden. De fietsen worden afhankelijk van de wijze van het aanbrengen van het fietsslot aan de kant gezet of veilig gesteld.
Meeuwisse Nederland B.V. heeft hierbij mogen meedenken in de ontwikkeling en uitvoering van dit totaal te demonteren fietsenrek.
19-07-2012

Zomer 2012

Schoolvakanties, bouwvakantie, veel medewerkers van Meeuwisse Nederland gaan vakantie vieren van 23 juli tot en met 10 augustus. Dit betreft vooral de typische grotere G.W.W. projecten.
Als erkend specialist beheer & onderhoud gaan alle werkzaamheden normaal door. Ook veel relaties, leveranciers en opdrachtgevers zijn vakantie aan het vieren. Meeuwisse Nederland B.V. is dagelijks open en bereikbaar als normaal, alle werkzaamheden betreffende beheer en onderhoud gaan normaal door. Intussen worden er ook op te starten projecten voorbereid. Kortom Meeuwisse Nederland 24/7 365 dagen per jaar dienstverlenend voor en/of namens u.
Voor iedereen die al/of op vakantie is/gaat, een hele fijne vakantie.

Vakantie
Stuurhut Meeuwisse.nl 20 Juli 2012
17-07-2012

Meeuwisse Nederland B.V. heeft in het traject van de Haagse Beek gewerkt aan o.a. de oorsprong, de natuurvriendelijke oevers aan de Segbroeklaan en de hofvijver zelf.
Deze mooie documentaire verteld over de loop van de Haagse Beek toen en nu.

 04-07-2012

5 juli 2012 opening trekfietstrace

Donderdag 5 juli heeft Wethouder Peter Smit samen met GroenLinks-partijvoorzitter Heleen Weening het Trekfietstracé geopend. Het Trekfietstracé is een initiatief van GroenLinks.

Het Trekfietstracé zorgt ervoor dat fietsers op een veilige manier van Ypenburg naar het centrum van Den Haag kunnen fietsen. In de oude situatie moest een fietser vanuit Ypenburg via de Laan van Hoornwijck en de Rijswijkseweg naar het centrum van Den Haag fietsen. Dit leidde vaak tot onveilige situaties.

Met de opening van het Trekfietstracé kan een fietser op een prettige manier via de Trekweg, Cromvlietkade en een brug over de vliet van het centrum van Den Haag naar Ypenburg fietsen.

“De opening van het Trekfietstracé is een forse verbetering voor de bereikbaarheid per fiets van Ypenburg en het centrum van Den Haag”, aldus voormalig GroenLinks-raadslid en huidig partijvoorzitter Heleen Weening.

Opening Trekfietstrace Fietsstraat Den Haag
Bron foto
03-07-2012

Artikel Cobouw 3 juli 2012 Meeuwisse Nederland B.V
Cobouw Cobouw.nl28-06-2012


Op woensdag 27 juni 10.00 uur Op woensdag 27 juni 10.00 uur heeft wethouder Marjolein de Jong samen met oud-leerlingen van de Zuidwalschool aan de Zuidwal en de Hooftskade het Tulpenproject, een kunstwerk onthult, gemaakt door leerlingen van de Zuidwalschool i.s.m. leerlingen van het Makeblijde College Den Haag en het Albedacollege in Rotterdam. samen met oud-leerlingen van de Zuidwalschool aan de Zuidwal en de Hooftskade het Tulpenproject, een kunstwerk gemaakt door leerlingen van de Zuidwalschool i.s.m. leerlingen van het Makeblijde College Den Haag en het Albedacollege in Rotterdam.
-
Leerlingen en leerkrachten van de Zuidwalschool zijn alle betrokkenen bij dit project zeer erkentelijk voor al het werk dat is gedaan om de plaatsing van de Zuidwaltulpen bij de loopbrug over de Zuidwal mogelijk te maken. Mede dank zij uw inspanningen is het plaatsen en de onthulling van de Zuidwaltulpen een succes geworden.
Een impressie van het plezier dat leerkrachten en leerlingen hebben gehad, spettert van de bijgevoegde collage af. Ik hoop dat de school in de nabije toekomst, mocht dat nodig zijn, een beroep op u kan blijven doen.
Nogmaals mijn hartelijke dank namens de Zuidwalschool.
R. Küppers
-

Deze tulpen zijn getekend door leerlingen van de zuidwal en galvanischool en tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het stanislascollege, de albeda metaalopleiding, de albeda bouwopleiding, de schildersvakopleiding, de roteb, de firma meeuwisse, de caribbeanjewels, machinefabriek poot, pws, gemeente den haag, gemeente rotterdam, kmr, de staf en docenten van de zuidwalschool en stichting een bos tulpen en nog heel veel anderen.
G. C. Bout25-06-2012

Dank u voor alle felicitaties25-06-2012

Topvangst Meeuwisse Nederland BV23-06-2012


21-06-2012

Bron: RTV West

Meeuwisse Nederland B.V. wint Zilveren Ooievaar 2012.

Meeuwisse Nederland BV is de winnaar van de Haagse ondernemersprijs de Zilveren Ooievaar 2012. De onderscheiding voor uitzonderlijk ondernemerschap en verdiensten voor de stad Den Haag is dinsdagavond uitgereikt door wethouder Henk Kool (Economie). Het is voor de 25ste keer dat de Zilveren Ooievaar is toegekend. De andere genomineerden waren Wilkohaag Metaal BV en Hydra Groep BV. Meeuwisse Nederland BV is een Haags familiebedrijf, dat zestig jaar geleden startte met baggerwerkzaamheden. Intussen heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de grond-, weg- en waterbouw. Volgens de jury onderscheidt Meeuwisse zich door de grote maatschappelijke betrokkenheid en het vermogen om steeds weer andere markten aan te boren. Zo heeft het bedrijf een innovatief product ontwikkeld waarbij er tot 50 meter riolering gerepareerd kan worden zonder dat de straat hoeft te worden opengebroken. Juryvoorzitter Henk Kool: ‘De jury is onder de indruk van de stabiele bedrijfsresultaten van Meeuwisse, juist in deze moeilijke en sterk concurrerende markt. Dat het bedrijf dit resultaat neerzet en tegelijkertijd oog heeft voor het creëren van werkplaatsen voor langdurige werklozen en kansarme jongeren getuigt van een groot maatschappelijk besef. Den Haag mag trots zijn op deze winnaar van de Zilveren Ooievaar!’. De jury roemt ook de andere genomineerden. Wilkohaag BV wordt geprezen voor zijn prestatie om midden in de stad een bloeiend recyclebedrijf te exploiteren, ondanks de strenge milieueisen. Daarbij laat het bedrijf zien dat ook een commercieel bedrijf leren en werken heel goed kan combineren. In 2011 richtte de directie van Wilkohaag een Leerwerkcentrum voor milieu, duurzaamheid en techniek op. De andere genomineerde is schoonmaak- en glazenwasserbedrijf Hydra Group BV. De jury noemt het bedrijf een voorbeeld van goed en maatschappelijk ondernemerschap in deze branche. De eigenaar heeft naast zijn bedrijf een stichting opgericht waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen een opleiding tot glazenwasser te volgen. Met deze opleiding hebben zij uitzicht op een baan.

Bron: Regio thuis TV

 

Juryrapport Zilveren Ooievaar 2012 (PDF)

 
15-06-2012
13-06-2012

07-06-2012

Meeuwisse Nederland B.V. sponsort twee teams, Team Samen 1 Doel en Team Inspire2livemusic team 3, die meedoen met de Alpe d'Huez.

Voor het KWF kankerbestrijding beklimmen (fietsen) 8000 deelnemers de Alpe d'Huez zo veel als mogelijk om geld in te zamelen voor dit goede doel.
Opgeven is geen optie.
Hier de live prestaties http://www.samen1doel.nl/live
Volg hier meer teams http://live.opgevenisgeenoptie.nl/

Zie hier live beelden vanaf de Alpe d'Huez http://live.opgevenisgeenoptie.nl/webcams

 

Heel veel succes!
30-05-2012


Koningin Beatrix heeft 29 mei 2012 in Den Haag de 15e editie van Den Haag Sculptuur geopend.
Onder de titel 'The Rainbow Nation' wordt deze zomer op twee locaties in Den Haag de ontwikkeling getoond van hedendaagse beeldhouwkunst uit Zuid-Afrika in de afgelopen zestig jaar.
De beelden zijn een weerspiegeling van de politieke en maatschappelijke omwentelingen in deze periode. Het is de eerste keer dat in Europa zo'n grote overzichtstentoonstelling van Zuid-Afrikaanse sculpturen is te zien.

Nelson Mandela-monument

Hare majesteit opende 29 mei 2012 het eerste deel van de tentoonstelling aan het Lange Voorhout. Het tweede deel, in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen, start vrijdag 8 juni.
Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee hebben gekozen voor beeldhouwkunst uit Zuid-Afrika, omdat in juli in Den Haag het Nelson Mandela-monument wordt onthuld.
24-05-2012

Dank u voor alle felicitaties
Meeuwisse Nederland B.V., Jan-Willem Meeuwisse en medewerkers zijn er trots op dat we zijn genomineerd voor de Zilveren Ooievaar 2012.
Via vele wegen ontvangen we felicitaties en reacties, soms zelfs middels een traktatie.
Iedereen heel veel dank daarvoor.
Meeuwisse Nederland B.V.
Jan-Willem Meeuwisse en medewerkers.24-05-2012

Den Haag Sculptuur

Den Haag Sculptuur 2012 is vanaf 21 mei in opbouw.
Onder leiding van de heer van Laer van het museum Beelden aan Zee zijn de diverse sculpturen op het Lange Voorhout aangekomen.
Meeuwisse Nederland B.V. verricht ondersteunende werkzaamheden.
Hare Majesteit de Koningin opent op dinsdag 29 mei 2012 op het Lange Voorhout in Den Haag de 15e editie van Den Haag Sculptuur.
15-05-2012


De gemeente Den Haag heeft drie bedrijven genomineerd voor de Zilveren Ooievaar, de jaarlijkse ondernemersprijs van de stad. De genomineerden zijn de HydraGroup (schoonmaak- en glazenwassersbedrijf), Meeuwisse Nederland B.V (grond-, water- en wegenbouw) en Wilkohaag Metaal (recycling, afvalverwerking en autodemontage). De jury, onder leiding van wethouder Henk Kool (Economie), selecteerde de genomineerden uit 23 inzendingen.

De Zilveren Ooievaar is bedoeld om het ondernemerschap in Den Haag te stimuleren. De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een bedrijf dat zich onderscheidt door uitzonderlijk ondernemerschap en verdiensten voor de stad Den Haag.

 

Hydragroup is een schoonmaak- en glazenwassersbedrijf aan de Juliana van Stolberglaan. Er werken 18 mensen. Directeur/eigenaar Ian Smeyers heeft naast zijn bedrijf ook de Stichting Nelis opgericht. Deze stichting biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding en een baan als schoonmaker/glazenwasser. De eerste groep van 16 jongeren is in opleiding en heeft inmiddels werk. Ian Smeyers is de kleinzoon van de legendarische Haagse glazenwasser Nelis, bijgenaamd ‘de zingende glazenwasser’.Meeuwisse Nederland B.V. is gevestigd in De Binckhorst en gespecialiseerd in werkzaamheden op het gebied van grond -, weg – en waterbouw. Ook heeft het bedrijf een aantal binnenvaartschepen, waarmee (schoonmaak)werkzaamheden in Haagse grachten worden uitgevoerd. Meeuwisse heeft een uitvinding ontwikkeld; de ‘RiOslee’. Hiermee kan over een afstand van 50 meter de riolering worden gerepareerd, zonder dat de weg hoeft te worden opengebroken. Meeuwisse Nederland heeft 41 werknemers in dienst en is actief op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dat betekent dat langdurig werkloze jongeren een kans krijgen bij het bedrijf. Ook is er veel aandacht voor het milieu.

 

Wilkohaag Metaal BV zit in de Uitenhagenstraat en legt zich toe op de inkoop en verkoop van oude metalen en autodemontage/autorecycling. Daarnaast heeft Wilkohaag een leerwerkcentrum opgezet, waar jongeren het vak kunnen leren. De milieuvriendelijke manier van werken van Wilkohaag staat daarbij centraal. Er werken 19 mensen bij het bedrijf.

Uitreiking op het OndernemersPlein
De drie bedrijven presenteren zich binnenkort uitgebreid aan de jury. Op 20 juni wordt de winnaar bekendgemaakt. De Zilveren Ooievaar 2012 wordt uitgereikt tijden het OndernemersPlein. Dit tweedaagse MKB-evenement wordt op 19 en 20 juni georganiseerd op het Plein in het centrum van Den Haag.
08-05-2012


Het werk aan het Trekfietstracé loopt ten einde. De werkzaamheden betreffende rioolvervanging Molenwijk fase 1 zijn op 7 mei 2012 begonnen en lopen door tot in 2013.
Het woonrijp maken van het Jan van Polanenpad is 7 mei aangevangen. Het aanbrengen van riolering aan de Jaap Edenweg is in volle gang.
Het leveren en aanbrengen van natuurvriendelijke oevers in Leidschendam-Voorburg loopt gestaag door.
De rioolvervanging aan de prins Bernhardlaan Leidschendam-Voorburg (Voorburg) is vorige week opgestart.
De vlaggen voorbereiden, plaatsen en volgens het vlaggenprotocol hijsen en strijken op 4 en 5 mei is goed verlopen.
Het legen van slootafval verzamel containers bij 120 tot 140 polder en boezemgemalen in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland is in april 2012 gestart.
De advisering en ondersteuning Den Haag Sculptuur 2012 is in samenspraak met de opdrachtgever zo goed als in detail uitgewerkt.
De werkzaamheden aan het Anna van Buerenplein zijn in een vergevorderd stadium.
Met het beheer & onderhoud in en van de openbare ruimten en openbare verlichting (OV) aan de TU-Delft is met een kleine dependance aan de Kluyverweg is Meeuwisse Nederland B.V. veel gezien in Delft.


25-04-2012

Meeuwisse.nl al jaren een partner voor Parkpop, 24 juni 2012 kunt u in Den Haag weer ouderwets genieten van het grootste gratis openluchtconcert van .......

 

 

Kijk hier naar het programma
25-04-2012

De straatmakker heeft u waarschijnlijk al gezien bij een project dat Meeuwisse Nederland B.V. uitvoert.
Eerst met wat argwaan aangekeken door de stratenmakers met jarenlange ervaring, nu toch zeer gewaardeerd.
Een stuk gereedschap dat elke cent van de investering arbotechnisch gezien waard is.
Straatmakker voor de stratenmaker Meeuwisse Nederland B.V.23-04-2012

Meeuwisse Nederland BV gecertificeerd en erkend voorwaarts04-04-2012


De aanleg van het Trekfietstracé verloopt volgens planning. De oplevering van het project is binnenkort. Binnen het project is de riolering vervangen, de lichtmasten vervangen, elementverhardingen en het fietspad aangebracht. In vervolg op dit project zal de riolering in de gehele wijk (Molenwijk) vervangen worden.
30-03-2012

Onze nieuwe vrachtwagen is binnengekomen.
Chauffeur Michel Noordermeer heeft er vanaf februari op gewacht. Vanaf 2 april servicegericht en dienstverlenend onderweg voor u.
28-03-2012

Na een succesvolle Open Haven Dag in 2011 zal ook dit jaar het bedrijfsleven rondom de havens van Scheveningen de deuren voor het publiek weer openen. Tijdens de Open Haven Dag kunnen bezoekers kennis maken met de schepen, gebouwen en bedrijven in en rond de Scheveningse Haven.
Op zaterdag 6 oktober 2012 zal de tweede editie van de Open Haven Dag Scheveningen plaatsvinden. De Stichting Open Haven Dag Scheveningen zal zich inzetten om dit jaar nog meer bedrijven te overtuigen van deelname. Voorzitter Karin Oudshoorn van Zeilmakerij Vrolijk geeft aan: ,,We hebben veel geleerd van vorig jaar, toen de weergoden ons overigens uitermate gunstig waren gestemd. Binnen het bestuur hebben we afgesproken dat we proberen de rederijen ervan te overtuigen om nog meer schepen open te stellen voor het publiek en dan met name de schoolgaande jongeren. Zij moeten inzien dat de haven veel te bieden heeft´´.

De positieve editie van vorig jaar biedt een goed uitgangspunt voor 2012. De Stichting ziet dan ook redenen genoeg om van de Open Haven Dag in Scheveningen een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De organisatie is van plan om de horeca nog meer te betrekken bij de Open Haven Dag. Horeca, havengebonden bedrijven en watersportorganisaties kunnen zich op de eerste zaterdag in oktober gezamenlijk presenteren en hun visitekaartje afgeven.

Meer informatie of je inschrijven voor deelname aan de Open Haven Dag Scheveningen kan via: www.openhavendagscheveningen.nl
01-03-2012

Meeuwisse Nederland B.V. heeft al jaren een evenementen afdeling onder de vleugels.
Soms als perfecte specialist naar buiten tredend (Den Haag Sculptuur) en meer en vaker faciliteren en op de achtergrond blijven.
In opdracht van Alpha Communications heeft Meeuwisse Nederland B.V. een vaartuig verzorgd in de hofvijver, het transport naar, in en weer uit de hofvijver.
Twee medewerkers van Meeuwisse Nederland B.V. hebben in samenwerking met de vrienden van de hofvijver en Alpha Communications, genodigden en gasten de bloembollen op het eiland in de hofvijver geplant. Door Meeuwisse Nederland B.V. voor een degelijke vaartocht is de Ooievaart ingevlogen, deze hebben door een datumtechnische miscommunicatie in de vergunning een dag voor het planten van de bloembollen voor aardig wat publiciteit gezorgd in het AD Haagsche Courant.
Ondanks de eerste keer afblazen door vorst en wat onverwachte publiciteit een perfect georganiseerd evenement voor en door De vrienden van de Hofvijver en Alpha Communications.
09-02-2012

Aanleg natuurvriendelijke inrichting08-02-2012

Meeuwisse Nederland B.V. werkt aan het Haagse Trekfietstrace, gezien de vorst liggen de werkzaamheden stil, de bouwplaats inrichting heeft onverwacht meegewerkt aan de aanhouding van een persoon die voor de politie op de vlucht was. Daarom nooit een bouwplaats betreden, in weekenden willen kinderen vaak een bouwterrein als speelplaats gebruiken, dit is niet wenselijk en kan zeer vervelende ongevallen en zelfs letsel tot gevolg hebben. Bewoners, buren, ouders, opvoeders let hier op a.u.b.

VOORBURG - De politie redde woensdag 1 februari rond 16:00 uur een 44-jarige Haagse wegpiraat uit een bouwput in de omgeving van de Broekslootkade.

De agenten zagen de 44-jarige eerder te hard in een auto over de laan van Nieuw Oost Einde rijden. Toen zij de man een stopteken gaven, reed hij met zeer hoge snelheid, ongeveer 120 km/u, weg over de Prinses Mariannelaan richting Rijswijk. De agenten waarschuwden met optische en geluidssignalen, maar de verdachte bleef hard wegrijden over de Geestbrugweg en de Penninglaan in Rijswijk. Vervolgens reed hij het Cromvlietpark in.
Aan het einde van de Trekweg in Den Haag stapte hij uit en rende hij weg. Ter hoogte van de Broekslootkade vonden graafwerkzaamheden plaats. De verdachte gooide in de hoop de agente te belemmeren, een bouwhek om. Maar de uitspraak: wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in, is hier wel heel goed van toepassing, want de verdachte zakte bij het omgooien door het zand en viel in een bouwput van ongeveer drie meter diep. Even was hij bewusteloos. Agenten haalden hem uit zijn benauwde positie door een redklos te gebruiken. Al snel bleek waarom hij wilde vluchten. Hij had veel te hard, zonder rijbewijs in een onverzekerd voertuig gereden. De politie hield hem aan.

Bron Haaglanden Noord Dichtbij
02-02-2012

Laatste update: donderdag, 2 februari 2012 - 14:27
DELFT - De Schie bij Delft is gestremd. Een bergingsbedrijf is bezig met het optakelen van het binnenvaartschap dat daar donderdagmorgen rond 4.30 uur gedeeltelijk is gezonken. Uit het schip is olie gelekt. Volgens de politie heeft de schipper waarschijnlijk iets geraakt onder water. Hij werd wakker omdat het schip scheef hing. Toen brandweer en politie kwamen, lag de voorkant van het schip al onder water. De schipper was op dat moment nog aan boord. Op het vaartuig stond een auto. De schipper laat in een reactie weten erg geschrokken te zijn. Hij was met zijn kat alleen op het schip. Hoe het schip heeft kunnen zinken weet hij niet.
Op de schrik na maakt de schipper het goed. Hij is niet gewond geraakt.
Op de Schie is een vaarverbod ingesteld vanwege het onderzoek. Met duikers wordt gekeken wat de schade is. Volgens een woordvoerster van de provincie wordt eerst de lading zand uit het schip gehaald. Er is wat dieselgasolie uit het schip gelekt. Er worden door Meeuwisse Nederland een oliescherm en olieabsorbers in het water geplaatst om te zorgen dat de olie zich niet kan verspreiden. Normaal zou dit verdampen, maar door de kou gebeurt dat niet. De provincie heeft het hoogheemraadschap ingeschakeld. Het hoogheemraadschap laat weten dat de situatie goed beheersbaar is, er is geen gevaar voor de omgeving.
Als duikers het gat in het schip hebben gevonden en gedicht zal het schip uit het water worden gehaald. Daarna wordt door Meeuwisse Nederland de olie opgeruimd.
Bronnen: RTVWest, regio15.nl, Hoogheemraadschap van Delfland, avond journaal TV West.
16-01-2012

Meeuwisse is een gerennommeerde speler in de wereld van de grond-, weg en waterbouw.
Of het nou een bestrating op een bedrijventerrein is, het uitdiepen van een sloot of de aanleg van een jachthaven, Meeuwisse Nederland is van alle markten thuis en geen (desnoods zelfgemaakte) brug is te ver!
Het bedrijf heeft zich op dit vakgebied al sinds jaar en dag in de markt weten te zetten als een echte no-nonse organisatie die degelijk werk aflevert.
Het is ook niet voor niets dat gemeenten en waterschappen graag samenwerken met Meeuwisse Nederland, waar men doet wat ze zeggen en zegt wat ze doen.
Deze mentaliteit sluit goed aan bij de visie van Concearn en wij zijn dan ook blij dit prachtige bedrijf aan onze klantenkring te mogen toevoegen.

Op de foto: Wim Weltevrede en Jan-Willem Meeuwisse heffen het glas op een langdurige samenwerking.

Bron: website Concearn
Meeuwisse Nederland B.V. heeft gekozen voor Concearn daar er door Concearn actief gezocht wordt naar de beste behandeling voor zieke werknemers, grensoverschrijdende oplossingen worden niet geschuwd.
Handelen met het genezen, beter worden van de medewerker voorop, dat is waar het om gaat.
22-12-2011


Meeuwisse Nederland B.V. is behoudens contractuele verplichtingen gesloten van 24 december 2011 tot en met 8 januari 2012.
Relaties met een waakvlam of calamiteiten overeenkomst kunnen uiteraard 24 uur per dag terecht bij de calamiteitenlijn 0610436272.
Ook dit jaar is de kerstuitgave van ons bedrijfsblad "de Stuurhut" online te lezen, klik hier om het (PDF) bestand te downloaden.

Alle relaties en bezoekers van meeuwisse.nl hele fijne en ontspannen kerstdagen en een voorspoedig 2012.
21-12-2011
20-12-2011

Op vrijdag 9 december 2011 ontving het Erepeloton Waalsdorp via Dunea de attente melding dat de vlaggenmast was omgewaaid.
De voorzitter en de secretaris gingen direct polshoogte nemen en zij ontdekten dat de constructie waarop de mast al zo een 65 jaar steunde, was doorgeroest en weggerot en dat vervolgens de gehele 8 meter lange mast tegen de vlakte was gegaan.

Zie hier het hele verhaal
19-12-2011


Was de eerste Meeuwen Makrelen Loop nog een onderonsje van een stel schaatsvrienden, nu is de organisatie professioneler geworden. Er is in augustus een stichting opgericht met als voorzitter Jan Spek. Jan heeft gedurende 14 jaar de Meeuwen Makrelen Loop helemaal ‘alleen’ georganiseerd. “Hoewel, echt alleen lukt natuurlijk niet”, zegt Jan Spek. “Om te groeien van 75 naar 500 deelnemers/sters moet je wel mensen hebben waar je op terug kunt vallen. Zo verzorgt Jan Bakker al die jaren voor de sponsors, wat voor de MMLoop een heel belangrijk onderdeel is.”

Spek wordt nu bijgestaan door twee bestuursleden: Jan Bakkker en Leon Rodenburg.
“Als buitenstaander denk je niet zo na over de organisatie van zo’n evenement”, aldus Leon Rodenburg.
“Er moet een vergunning komen, verkeersregelaars zijn onontbeerlijk, Boeg-Nautic moet gevraagd worden of ze hun bedrijfshal weer ter beschikking willen stellen, de administratie van de inschrijvingen kost erg veel tijd”. Jan Bakker: valt bij: “De grote kunst is om de sponsors weer te motiveren om makrelen en gebakken vis te doneren. Gelukkig hebben we Simonis, Esser, Jac Den Dulk, Jaczon en Maritiem watersport, die hun Scheveningse hart op de juiste plaats hebben en bijdragen aan ons Scheveningse hardloopfeest.”

De zestiende Meeuwen Makrelen Loop is gehouden op 17december 2011

Editie 2011
09-12-2011

Droge voeten voor Louis Couperusstraat Voorburg

De bewoners van de flats aan de Louis Couperusstraat in Voorburg zijn op 8 december 2011 (16:30) bij elkaar gekomen om samen met de gemeente en Delfland het nieuwe waterafvoersysteem dat daar door Meeuwisse Nederland B.V. is aangelegd officieel op te leveren.

De Louis Couperusstraat ligt in de Veen- en Binkhorstpolder in de gemeente Leidschendam-Voorburg. In het waterplan Leidschendam-Voorburg is ervoor gekozen om in deze polder een stijging van het waterpeil toe te laten van 60 centimeter. Hierdoor kan in dit gebied flink wat extra water worden vastgehouden. Zo houden wij ook bij hevige regenval de voeten van de inwoners van Leidschendam -Voorburg droog.

Voor de flats aan de Louis Couperusstraat pakte deze maatregel echter niet gunstig uit: deze liggen relatief laag, waardoor er in de natte jaren rond de eeuwwisseling een aantal maal water in de souterrains van de bewoners is gelopen. Delfland en de gemeente hebben in overleg met de bewoners gezocht naar een manier om dit in de toekomst te voorkomen.

Meeuwisse Nederland B.V. heeft in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg langs de flats de oude leidingen vervangen door zogenaamde hemelwaterafvoerende infiltratieleidingen. Die voeren het water af naar een geheel nieuw aangelegde gemeentelijke leiding onder het wandelpad dat langs de flats loopt. Het overtollige grond- en hemelwater wordt vervolgens weggepompt via een geleverde en aangelegd “oppervlaktewater” hemelwatergemaal naar het water aan de Aart van der Leeuwkade.

De maatregel werkt zoals verwacht: het nieuwe systeem is bestand gebleken tegen zowel langdurende buien als kortdurende, hevige neerslag. Daarom hebben wethouder Marcel Houtzager (Water) en hoogheemraad Aad Wiegman van het Hoogheemraadschap van Delfland samen met de bewoners stil gestaan bij de succesvolle oplevering van het waterafvoersysteem. De bijeenkomst heeft plaatsgevonden in het gemaal van de Veen- en Binkhorstpolder.
(foto's Communicatie Hoogheemraadschap van Delfland)
07-12-2011

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2012Kerst 2011

Het vervangen van de beschoeiing in Madestein is zo goed als gereed, de oplevering voor het vervangen van riolering in de Heemskerckstraat en van Gaalenstraat heeft deze week plaatsgevonden.
Aan het Trekfietstrace wordt hard gewerkt. Hier is niet alleen het aanleggen van een super deluxe fietspad aan de orde, ook worden gelijk de rioleringen en lichtmasten vervangen, een speciale fietsbrug zal aangelegd worden, dit project loopt in 2012 door.
De nieuwe agenda's voor 2012 zijn bijna binnen, indien u als relatie van Meeuwisse MBP beheer, Meeuwisse Nederland, Boeg of Partners in Milieutechniek een agenda wenst te ontvangen laat u dat dan weten a.u.b.
De kalenders 2011 waren niet echt een succes, om die reden is er voor gekozen de kalenders 2012 anders uit te voeren (zie voorbeeld), dit is nu een bureau model waar maanden en weeknummers duidelijk en goed aangegeven zijn, ook hiervoor kunt u als relatie laten weten dat u er 1 of meerdere wenst te ontvangen.
Vorig jaar waren we aan de late kant met het verwelkomen van de kerstsfeer op onze terreinen, dit jaar maken we dat goed, inmiddels staat er een 10 meter hoge kerstboom aangekleed met verlichting.
Een oude Meeuwisse traditie is vorig jaar in ere hersteld, maar nog niet volledig genoeg, om die reden is er voor al onze relaties de mogelijkheid om ons te bezoeken op 22 & 23 december 2011, onder het genot van een vers gebakken oliebol, warme chocolademelk en indien goed gelukt een kom warme snert (erwtensoep).
Relaties zijn op donderdag en vrijdag 22 & 23 december 2011 van harte welkom, Peter en Jan-Willem Meeuwisse zullen u ontvangen.
Indien u langs komt weten velen de juiste weg te vinden, bent u van mening dat u ook een relatie bent die van het Meeuwisse kerstgevoel wil proeven, meldt u dan aan via m.hoogerdijk@meeuwisse.nl , bij dit e-mail adres kunt u tevens laten weten hoeveel agenda's en of kalenders u wilt ontvangen.
Vooraf de formele wensen, alvast een hele prettige feestmaand toegewenst door directie's en medewerkers.

 

Voorbeeld kalender 2012

 
02-12-2011

Meeuwisse Nederland B.V. voert in opdracht van EON Benelux diverse werkzaamheden uit in Den Haag, Leiden en Rotterdam.
Regelmatig in combinatie met Boeg B.V.
EON Benelux handhaaft streng op veiligheidsregels, dat is logisch en niet meer als wenselijk.
Meeuwisse Nederland B.V. is er trots op, dat er tijdens het jaarlijkse veiligheid aannemers overleg (EON Contractor Safety overleg) is aangegeven, dat deze voor 2011 de best scorende aannemer op het gebied van veiligheid is.
Het actieplan wordt gevolgd en Meeuwisse Nederland hoopt deze resultaten in 2012 wederom te behalen.22-11-2011

Nieuwe voertuigen Meeuwisse Nederland B.V.
Omdat we bergen werk moeten verzetten, staan onze betrouwbare Volkswagen Crafter Pick-up voor ons klaar. Door de vele opties wat betreft de wielbasis en de laadvloer, hebben we eenvoudig gekozen voor de Crafter Pick-up die ideaal is voor onze werkzaamheden. En ook onze mensen kunnen comfortabel mee in dezelfde rit. De nieuwe modellen zijn vergeleken met hun voorgangers tot wel 30% zuiniger. Zij voldoen stuk voor stuk aan de Euro V norm - en de strenge EEV-eisen (EEV: Enhanced Environmentally Friendly Vehicle).20-11-2011

In opdracht en in samenwerking met Joulz Infra heeft Meeuwisse Nederland B.V. op het terrein van de TU-Delft de hoog en laagspanningkabels vrijgegraven en verlegd.
De nauwgezetheid en veilheid is door het gecombineerde projectteam goed opgepakt, ingezet en bewaakt.
16-11-2011


Op 16 november 2011 is er formeel afscheid genomen van Willem Monteiro. Maurice Peeters heeft als directeur van het Prisma College mooie woorden gesproken.
De organisatie van de Johan de Witt scholen is kort geleden gereorganiseerd, om die reden is er meer benadrukking en naar buiten treden als groep dan zoals in het verleden per vestiging.
Hans Huizer, algemeen directeur van de Johan de Witt scholengroep heeft een mooie bos bloemen en een cadeau aan Willem gegeven.
Willem is bekend om zijn inzet voor de Haagse jongeren die meer hebben aan een praktijkopleiding en praktijkervaring. DOEN was en is zijn motto.
Het project "Aan de Bak" is één van de vele initiatieven die Haagse jongeren een kans op de arbeidsmarkt hebben gegeven. Dit is een meer dan geslaagd project dat tijdens de uitrolfase al successen heeft gekend.
Helaas is er door bezuinigingen en een reorganisatie geen ruimte meer voor dit soort goede initiatieven, mede om die reden heeft Willem in goed overleg met het bestuur zijn vervroegd pensioen aangevraagd.
Willem is 61 jaar jong, we (school, ondernemers, maar vooral de Haagse jongeren) zullen in Willem een betrokken onderwijzer, maatschappelijk, sociale docent en warme persoonlijkheid missen.
Willem bedankt voor wat je voor Meeuwisse Nederland B.V. hebt betekend, directie, medwerkers en vooral Ismail en Farid wensen je het allerbeste!
01-11-2011

Meeuwisse Nederland B.V. heeft drie jaar geleden in opdracht van de gemeente Den Haag de zebra klok voor het Centraal station verwijderd en werkend opgeslagen aan de Mercuriusweg 4.

Op 31 oktober 2011 is de Zebra klok weer terug op de vertrouwde plaats voor het Centraal Station Den Haag.

 

 

Bron RTV West21-10-2011

Riool vervanging Heemskerckstraat van Galenstraat Den Haag

Meeuwisse Nederland B.V. vervangt in opdracht van de gemeente Den Haag het hoofdriool en huisaansluitingen in de Heemskerckstraat en de van Galenstraat.
De werkzaamheden lopen volgens schema.
Binnen twee maanden zal dit project opgelevert worden.
De communicatie met bewoners en ondernemers verloopt prima. Het werken in het het dicht bebouwde stedelijk gebied, maakt dat onze riolering specialisten alles uit de kast halen om mogelijke overlast voor bewoners en ondernemers tot een minimum te beperken.
De uitvoerder is via het algemene nummer altijd bereikbaar voor het beantwoorden van vragen en het vinden van oplossingen.

Huisaansluitingen vervangen riolering vervangen
30-09-2011

Het Gezelschap “Practische Studie

Het gezelschap "Praktische Studie", de studievereniging van studenten Civiele Techniek aan de TU Delft, is al bijna een jaar een wereldrecord aan het voorbereiden.
Vanaf 6 oktober 2011 gaat dit echt gebeuren op de Markt in Delft. Bezoek de website www.krattenbrug.nl voor details en meer informatie.

Krattenbrug Delft TU-Delft Markt Delft

 
20-09-2011

Prinsjesdag 2011

Meeuwisse Nederland B.V. is er trots op jaarlijks veel diensten te mogen uitvoeren in het kader van deze feestelijke dag.Het prepareren van het Lange Voorhout, plaatsen van de vlaggenmasten en het hijsen van de Nationale vlag bij zonsopgang, het inrichten van de oversteekplaatsen, het verrichten van hand en spandiensten voor de organisatie en met name de coördinator Prinsjesdag 2011.
De organisatie heeft het met een prima voorbereiding weer een geweldige dag gemaakt voor alle inwoners en bezoekers van Den Haag.

 

 
31-08-2011

Openbare Led verlichting is in ontwikkeling. Ontwikkelen of vanuit voorraad leveren maakt het verschil.
Meeuwisse Nederland B.V. heeft na speuren en intensieve internationale contacten zo goed als direct leverbaar;

LED verlichting om in bestaande armaturen te bouwen, met een E 40 of E 27 fitting.
Eigenschappen; Leverbaar van 8 tot 260 Watt, 100-240 V AC, 12-24 V DC, >60.000 branduren, 10 jaar garantie, gecertificeerd en gepatenteerd.

Op dit moment zijn al onze showmodellen naar bestaande relaties, vraag tijdig om een demonstratie, m.hoogerdijk@meeuwisse.nl

 

Openbare LED verlichting

Al vanaf € 92,50 Euro per stuk excl. 19% Btw.
18-08-2011

B2B Den Haag12-07-2011

Veel van de grote projecten zullen tijdens de bouwvakantie van 18 juli 2011 t/m vrijdag5 augustus 2011afgebouwd zijn.
Deproject medewerkers hebben de vakantie verdiend.
Daarentegen draait Meeuwisse Nederland B.V. tijdens de bouwvakantie gewoon door.
Door het grote aantal contractuele verplichtingenvoor het uitvoeren van het dagelijks beheer & onderhoud maakt dat een grote groep medewerkers gewoon doorzal werken.
Uiteraard hebben deze collega's vakantie, maar niet gebondenaan de bouwvakantie (bouwvak).
Ook als regionaal calamiteiten aannemer is er altijd voldoende back-up om opdrachtgevers direct te ontzorgen.
Dagelijks is de centrale planning te bereiken via het bekende nummer 0703838704.
Directie en medewerkers wensen relaties, opdrachtgevers en collega's een hele fijne vakantie.

06-07-2011

In opdracht van de gemeente Den Haag vervangt Meeuwisse Nederland de beschoeiing in de wijk Het Wateringse Veld.
De werkzaamheden lopen voorspoedig en de samenwerking met de bewoners is zeer goed te noemen.
De werkzaamheden zullen in augustus 2011 worden voltooid.29-06-2011


Rioolvervanging Kikkerstraat Piet Gispen Photography

Foto: Piet Gispen Photography

In de afgelopen periode is het hoofdriool in de Kikkerstraat te Den Haag vervangen.
Na een degelijke voorbereiding is in het binnenstedelijke gebied met beperkte uitvoeringsmogelijkheden weer een waar kunststukje door onze rioolspecialisten uitgevoerd.
Vooral de beperkte ruimte, het bereikbaar moeten blijven van woningen, parkeergelegenheid, ondernemers en winkels was een uitdaging.
Bewoners en ondernemers hebben onze rioolspecialisten veelvuldig gecontacteerd op het gebied van alle voortkomende praktische vragen over bereikbaarheid en continuïteit.
Het project is succesvol opgeleverd en overgedragen aan de opdrachtgever dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag.
17-06-2011

International year of forests 2011

Meeuwisse Nederland B.V. is er trots te mogen melden dat ze deel uitmaakt van de Forest Stewardship Council chain of custody (CoC)
Deze FSC hout keten is er op gebaseerd dat er vanaf plant of kap tot aan distributie en aanbrengen of werken met FSC hout aantoonbaar gewerkt is met FSC erkende / gecertificeerdebedrijven.
Indien er een schakel in de keten ontbreekt, bijvoorbeeld er wordt door een niet FSC geregistreerd aannemer met FSC hout gewerkt is het oorspronkelijk als FSC hout ingekocht product formeel geen FSC product meer.
Daar Meeuwisse Nederland B.V. veel bruggen, beschoeiingen, vlonders en steigers bouwt met FSC hout is het hebben van de FSC registratie van het grootste belang.
Binnen het bedrijf dienen de administratieve FSCstromen en praktisch delogistieke wegengescheiden en aantoonbaar puur voor FSC producten ingericht te zijn.

U kunt de registratie van Meeuwisse Nederland B.V. terug vinden door op deze tekst te klikken.
13-06-2011
07-06-2011

Prinses Máxima opent Den Haag onder de Hemel.

Opening Den Haag onder de Hemel

DEN HAAG - Deze zomer presenteren Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee het unieke cultuurevenement Den Haag onder de Hemel - Hedendaagse beeldhouwkunst uit China.
Een tentoonstelling met prikkelende beelden en installaties van Chinese topbeeldhouwers. Prinses Máxima verrichtte op maandag 6 juni de officiële opening door middel van het drukken op een knop, waardoor een grote Chinese lamp (ook een sculptuur) ging branden.
Vanzelfsprekend werd zij door een aantal kunstenaars rondgeleid langs het Lange Voorhout, waar zij zich liet informeren over de kunstwerken.

Den Haag Onder de Hemel 2011

In 2011 is het honderd jaar geleden dat de eerste Chinezen, contractarbeiders, naar Nederland kwamen. Zij streken onder meer neer in Den Haag. Dit is de aanleiding voor de tentoonstelling Den Haag onder de Hemel - Hedendaagse beeldhouwkunst uit China.
In Den Haag is een breed, uniek en verrassend overzicht te bewonderen van Chinese sculptuur sinds de jaren negentig. De kunst is toegankelijk en veelal verhalend. Belangrijke thema's zijn de zoektocht naar een eigen identiteit en de snelle maatschappelijke ontwikkelingen.

Den Haag Onder de Hemel 6 juni t/m 11 september 2011

Meeuwisse MBP beheer / Meeuwisse Nederland B.V. / Boeg B.V. hebben tot kort voor de opening gewerkt aan de opbouw van de tentoonstelling. In tegenstelling tot voorgaande jaren was er door vertraging tijdens het transport en het uitladen van de zeecontainers een achterstand opgelopen, tot een half uur voor de opening is er nog gewerkt om de tentoonstelling (Lange Voorhout) vrij te maken van verpakkingsmaterialen.
De opening was een succes, hieronder een overzicht van de opbouw van de tentoonstelling.
Het programma Vrouw zoekt kunst zal aandacht besteden aan de opbouw op 12 juni 2011 23:00 uur ned.2 en ook Avro's kunstuur zal kleine fragmenten van de opbouw tonen op 18 juni 2011.
23-05-2011Parkpop is een gratis muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het Zuiderpark in Den Haag op de laatste zondag van juni. De eerste editie was in 1981 en trok 35.000 bezoekers.

Parkpop was lang het grootste gratis toegankelijke popfestival van Europa (tegenwoordig is dat Przystanek Woodstock in Polen) en is ontstaan als compromis tussen twee festivals, die in 1980 werden georganiseerd, te weten Maliepop (Evenementenbureau AHC) en Noordzeepop (onder andere Stichting D'Job). De grootste geldschieter en vergunningverlener gemeente Den Haag stelde, dat er in 1981 slechts plaats zou zijn voor één festival en verzocht Evenementenbureau AHC om in overleg met de Stichting D'Job te treden om te komen tot één festival. Uitgangspunten voor het nieuwe festival waren: grote groeikansen, gratis toegankelijkheid, brede programmering, promotie voor de stad Den Haag en een duidelijke naamgeving. Er werd op de plattegrond van Den Haag naarstig gezocht naar een geschikte locatie. Tenslotte bleek de speelweide van het Zuiderpark de meest geschikte locatie.

Parkpop werd vanaf 1981 georganiseerd door Evenementenbureau AHC (John Tieleman, Rob Keehnen, Elli Schelling, Leen Visser), in samenwerking met Stichting D'Job (Guus Dutrieux, Rien Puyenbroek, Pieter Jacobs) en Rock in Waterland (John van Vueren). Frans Senf bedacht de Parkpopjutteractie, waarmee de jeugd de dag na Parkpop in hele korte tijd het enorme Zuiderpark schoonmaakte. John van Vueren, jarenlang de vaste programmeur van Parkpop, is in 1996 overleden aan de gevolgen van kanker. Na zijn dood nam zijn broer Ben de programmering van Parkpop.
04-05-2011

Den Haag Nieuw Centraal Reizen Werken Wonen Winkelen29-04-2011
29-04-2011

Ven2-4Cancer (spreek uit als: Ventoux for Cancer) is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt tot vier maal de fameuze “kale berg” Mont Ventoux in Frankrijk beklommen. Een bijna onmogelijke krachttoer, die normaliter alleen wordt ondernomen door de club van malloten van de Mont Ventoux. Maar de malloten van Ven2-4Cancer gaan nog een stapje verder. Op 16 september 2011 zetten ze niet alleen een fantastische sportieve prestatie neer, maar zamelen daarmee ook een zo hoog mogelijk bedrag in voor de Vlaamse Liga tegen Kanker, bekend van “Kom op tegen kanker”. Dit alles onder het motto “opgeven is geen optie”. Waarom? Omdat we een missie hebben!
26-04-2011

Meeuwisse Nederland B.V. heeft in samenwerking met VVE Dienstverlening eindelijk het Portiek of Galerij LED armatuur op voorraad.
18-04-2011

Hofvijver Fontein

In opdracht van CityTec verwijdert, plaatst, inspecteert en onderhoud Meeuwisse Nederland B.V. de fontein van de hofvijver.
Dit jaar zijn de pompen geheel gereviseerd, 13 april 2011 is de fonteinteruggeplaatst en door CityTec in bedrijf gesteld.
06-04-2011

Beste bezoeker,
Door een miscommunicatie zijn er nog vouwkalenders op voorraad.
Handige driehoek draaikalender met weeknummers.
Gratis te verkrijgen door u aan te melden voor de nieuwsbrief.
U wordt na aanmelden per e-mail gevraagd om adres gegevens, opdat de kalender en ander promotiemateriaal naar u verzonden zal worden.
05-04-2011

Artikel De Waterbouwer april 2011

De Waterbouwer jaargang 2011 nr 1

Zie hier de site van De Waterbouwers
30-03-2011

Tijdens het World Foresight Forum(WFF) ontmoeten 150-200 wereldleiders en andere belangrijke bestuurders elkaar om te praten over problemen die zich wereldwijd voordoen.
Het vindt plaats van 11 tot 15 april 2011 op en rond het Lange Voorhout.Logo World Foresight ForumEr komen Internationalesprekers zoals:

  • José Maria Aznar (voormalig premier, Spanje)
  • Ruth Oniang’O (Rural Outreach Program, Kenia)
  • Avi Gil (Politiek adviseur van President Shimon Peres)
  • François Heisbourgh (Internationaal Instituut voor Strategische Studies)
  • Peter Sutherland (Goldman Sachs International, Londen School of Economics)

Inschrijven en meer informatie

Op de website van het World Foresight Forum kunt u zich inschrijven voor deze bijeenkomst, dit is niet gratis.

Bescherming van landen

De financiële crisis, de watersnoodramp in Australië, stijgende voedselprijzen, tekort aan grondstoffen en de onrust in het Midden-Oosten. Het zijn allemaal grote problemen die invloed hebben op de stabiliteit en veiligheid van de wereld. De sprekers zullen hun visie geven op het thema ‘bescherm onze landen voor toekomstige generaties’. In tegenstelling tot andere grote organisaties wil het WFF openstaan voor alle geïnteresseerden, met speciale aandacht voor studenten en jonge professionals.

Stad van vrede en recht

De bedoeling is dat het WFF elke twee jaar plaats vindt en de uitstraling van Den Haag als de internationale stad van vrede en recht versterkt. De Gemeente Den Haag en de Ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie ondersteunen het Forum.

Meeuwisse Nederland B.V. is er trots op hier de facilitaire services te mogen uitvoeren.

30-03-2011

De première van de nieuwe Haagse serie ‘Trooststraat 55’ in het ADO Den Haag-stadion. Info: http://www.trooststraat55.nl/
Op zondag 3 april wordt ‘the making-of Trooststraat 55’ uitgezonden in het programma Westdoc op TV West. Info: www.westonline.nl/westdoc
28-03-2011


Meeuwisse Nederland B.V. on LinkedIn
25-02-2011

Diploma certificaat uitreiking

Jan-Willem Meeuwisse ontvangt regelmatig medewerkers die een cursus of certificeringtraject hebben gevolgd.
Of het nu gaat om veilig werken langs de weg, veilig werken in besloten ruimten, VCA, meten en uitzetten, veilig werken met de autolaadkraan, veiligheidswacht langs het spoor, veiligheidsman HTM (openbaar vervoer), deskundig leidinggevende, certificaat vakbekwaam persoon, inspecteur speeltoestellen, gasmeten en asbestherkenning, enz.
Opleidingen in welke vorm dan ook, worden gepromoot en in samenspraak met onzeKwaliteit Arbo en Milieufunctionaris (KAM functionaris)de heer van der Westenopgezet en gevolgd.
11-02-2011

VVE Beurs 10 februari 2011 Den Haag
400 aanmeldingen 200 bezoekers.
Ondanks het lage bezoekersaantal een succesvolle VVE Beurs voor Meeuwisse Nederland B.V.
Vanuit het VVE Dienstverlening concept goede gesprekken kunnen voeren met besturen van VVE's en beheerders.
Meeuwisse Nederland B.V. de uitvoerende VVE Dienstverlener.07-02-2011

Trooststraat 55


TROOSTSTRAAT VIJFENVIJFTIG: De eerste echte Haagse comedy
Over gein, matuh, vegeh, peipies bieâh en bakkies pleur.

Parkeer gerust in de Trooststraat 55: het is hier comedy, âutuhtiek Haags maar let op: de humorsnelheid ligt nogal hoog…

Trooststraat 55 is het fantastische verhaal van een kleine, onbeduidende post van de Gemeentereiniging in Den Haag, begin jaren tachtig.
Het is er een wereldje op zich, op een denkbeeldig adres in de ietwat mistroostige maar moderne Schilderswijk.
Met pal ernaast een sjieke buurt met dito bewoners. De vegers zijn maten, komische gasten, soms tegenpolen van elkaar.
En met een gezonde afkeer van werken verplaatsen ze zich iedere dag van hier naar daar.
07-02-2011

VVE Beurs 10 februari 2011 Den Haag
VVE Beurs donderdag 10 februari 2011 in het World Forum Convention Centre (Oceania Foyer)
Wij ontvangen u graag op onze VVE Beurs tussen 12.00 en 17.00 uur en 18.30 en 21.00 uur.
De toegang is gratis, u moet zich echter wel vooraf aanmelden.
Hierna ontvangt u de kaarten per mail.
Graag vernemen wij van u of u s’middags of s’avonds komt en met hoeveel personen.
04-02-2011

Waar blijft de Tijd zebraklok Den HaagAl weer enkele jaren staat de Zebraklok aan de werf van Meeuwisse Nederland B.V. aan de Mercuriusweg 4.
Als het Koningin Julianaplein zo goed als gereed is, zal de monumentale klok terug geplaatst worden.
Gezien de prominente plaats uitkomend boven de Trekvlietbrug zal de Zebraklok nadat deze naar deoorspronkelijke bestemming terug is verhuisd zeker gemist worden.04-02-2011

Wethouder Mijdam plaatst monumentenschildje

Het gemeentelijke monument Westeinde 43 in Voorburgheeft vrijdag 4 februari om 15.00 uur een monumentenschildje gekregen.
Ditis geplaatst door Heleen Mijdam, wethouder monumenten, archeologie en cultuurhistorie, in het bijzijn van de eigenaren Ronald Meekel en Francis Saris.
De gemeente Leidschendam-Voorburg is trots op haar erfgoed. Daarom is er in 2009 een bronzen schild ontwikkeld om de gemeentelijke monumenten zichtbaar te maken.
Gratis schildje aanvragen
Het bronzen schildje is hét herkennings- en waarderingteken voor gemeentelijk beschermde monumenten. Het komt nog niet op alle gemeentelijke monumenten voor. De gemeente laat het aan de monumenteneigenaren zelf over of ze een monumentenschildje op hun pand willen. Geïnteresseerde eigenaren kunnen dit gratis schildje voor hun monument aanvragen door contact op te nemen met de afdeling cultuurhistorie van de gemeente Leidschendam-Voorburg via telefoonnummer 14 070.
Westeinde 43
Het monument is in 1901 ontworpen door de architect G.J.P. Klumper als woonhuis-kantoor voor notaris C. de Koning. Het pand is gebouwd in chaletstijl in combinatie met neo-Renaissance motieven. De chaletstijl kenmerkt zich door architectuur met overstekende kappen met veel houtsnij- en vakwerk. In 1955 werd het pand uitgebreid en verbouwd tot wijkcentrum met een conciërgewoning van de Hervormde gemeente te Voorburg. Tegenwoordig is het weer in gebruik als woonhuiskantoor. Hoewel het pand meerdere malen is verbouwd, bevat het nog veel oorspronkelijke bouwdelen. Bijzondere elementen zijn bijvoorbeeld het blindvenster in de vorm van een rolluik op de eerste verdieping, het siermetselwerk in rode en gele baksteen en het overkragende spitsboogvormige dak.
Meeuwisse Nederland B.V. heeft vanaf de start van dit speciale project de gemeente Leidschendam-Voorburg mogen adviseren tijdens het ontwerp proces envoert decoordinatie en communicatie met eigenaren na aanmeldingbijhet geeigende loket van degemeente Leidschendam-Voorburg.
(artikel weekkrant.nl leidschendammer, foto M. Hoogerdijk)

27-01-2011

Plein voor Centraal gaat op de schop26-01-2011

Trieste vondst in het water
Meeuwisse Nederland B.V. ontdoet al sinds jaar en dag voor diverse opdrachtgevers het oppervlaktewater in de regio Haaglanden van vervuilingen en verontreinigingen.
Op 26 januari 2011 hebben schipper Roberto en matroos Ton een stoffelijk overschot aangetroffen in het water aan de Troelstrakade te Den Haag.
Deze hebben na de constatering dat het hier om een stoffelijk overschot ging direct de politie geïnformeerd.
Aan het bureau Heemstraat hebben ze met een warme bak koffie van de schrik kunnen bekomen, uiteraard heeft de politie gevraagd naar alle details betreffende de vervelende vondst in het water.

RTV West; Dode man gevonden in Den Haag
26 januari 2011 13:34
DEN HAAG - In Den Haag is een dode man in het water gevonden. Het lichaam lag in het water langs het Niek Engelschmanpark.
Het is onbekend hoe het slachtoffer in het water terecht is gekomen. De politie heeft de omgeving afgezet en is bezig met het onderzoek.26-01-2011

Van Leeuwen oplaadpunten Meeuwisse Nederland BVMeeuwisse Nederland B.V. is een erkend elektrotechnisch aannemer, doordat het bedrijf al vanaf de jaren 40 van de vorige eeuw ervaring heeft met grond wegen en waterbouwkundige werkzaamheden, kan Meeuwisse Nederland B.V. alle uitvoeringsdisciplines bieden.
Om die reden is Meeuwisse Nederland B.V. trots op de benoeming door Van Leeuwen oplaad.nl als voorkeuraannemer (preferred contractor ) voor het leveren, plaatsen en aansluiten van elektrische oplaadpunten.
VanLeeuwenOplaad.nl werkt uitsluitend samen met kwaliteitsaanbieders.
Er is altijd een geschikt model oplaadpunt voor uw elektrische auto of elektrische boot beschikbaar.
Van Leeuwen heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld tot een professioneel verkoop, advies en service verlenend bedrijf dat zich bezighoudt met het adviseren over en verkopen, controleren, onderhouden en aanleggen van oplaadpunten voor de elektrische auto en de elektrische boot.
Voor de particulier thuis, op het bedrijf of in parkeergarages.08-01-2011

Nieuwjaar receptie Meeuwisse MBP beheer 7 januari 2011

Vrijdag 7 januari 2011 is de nieuwjaarsreceptie van Meeuwisse MBP beheer B.V. goed bezocht.
Medewerkers en relaties zijn toegesproken door de heer Fred Kloezeman, directeur MBP beheer B.V.
Boeg B.V. heeft de werkplaats aan de Hellingweg 180 sfeervol ingericht en ter beschikking gesteld aan de bezoekers.
Na het heffen van het glas op 2011 is er informeel nageborreld.
23-12-2010

De Stuurhut Meeuwisse MBP beheer Meeuwisse Nederland Boeg PIM

Binnen Meeuwisse MBP beheer B.V. is het personeelsblad "de Stuurhut" in een oplage van 100 stuks drie maal per jaar voor medewerkers en relaties te lezen.
Vooral de kerstuitgave is graag gelezen door relaties, om die reden is er besloten "De Stuurhut" te publiceren op de website.
Lees "De Stuurhut" hier, PDF bestand. Klik hier
15-12-2010

Prettige kerstdagen en een voorspoedig 2011
Directie en medewerkers van Meeuwisse MBP beheer, Meeuwisse Nederland B.V., Boeg B.V., Partners in Milieu (PIM), H&S vastgoed wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2011.
Meeuwisse Nederland B.V. is behoudens contractuele verplichtingen, calamiteiten en spoedeisende zaken van vrijdag 24 december 2010 tot 9 januari 2011 24/7 te bereiken via de calamiteitenlijn: 0610436272.09-12-2010

Nieuwe website online.

Het heeft iets langer geduurddan gepland, maar de website is gereed.

Er moet nog heteen en ander gebeuren inzake het nieuws, dat zal op korte termijn ingevuld worden.

Hartelijk bedankt voor uw bezoek..........
13-10-2010

Als promotie voor de Pink Ribbon Tour, waar vrijdag 15 oktober 2010 de officiële start zal plaatsvinden om 10:00 uur aan het Delta Plein in Den Haag (Kijkduin), is het roze mannetje aan boord gestapt bij Meeuwisse Nederland B.V.
Een zwemtocht door Den Haag is de start van een zwem, fiets en rolschaats tour door Nederland.
In navolging van de sponsoring van het team samen 1 doel en Ven2-4Cancer is ook aan deze actie een bijdrage geleverd in de vorm van materiaal en personeel, alsmede een sub sponsoring via Mercedes-Benz Dealer Bedrijven BV
Hans Weber "Het roze mannetje" is een goede bekende van Meeuwisse Nederland B.V. een sportman, stuntman met het hart op de goede plaats. Hans heel veel succes met je inzet voor Pink Ribbon.

Pink Ribbon het Roze Mannetje Den Haag 201011-10-2010

Meeuwisse Nederland B.V. is de tentoonstelling JOURNEY aan het opbouwen op het Plein in Den Haag. Journey bestaat uit 7 zeecontainers die het verhaal van Elena vertellen, slachtoffer van mensenhandel.
De containers symboliseren de 7 stadia die een slachtoffer van mensenhandel doorloopt. Journey brengt creativiteit en overlevingsdrang bij elkaar. Het laat zien en voelen hoe het is om uitgebuit te worden als slavin. Burgemeester van Aartsen zal de tentoonstelling donderdag 14 oktober 2010 openen.

Journey Den Haag 2010
16-09-2010

13 september is Den Haag Sculptuur afgebouwd, de beelden van Manolo Valdes zijn naar Spanje vervoerd, de kunstwerken van Kim de Ruysscher naar het atelier.
Het Korte Voorhout en Lange Voorhout wordt door Meeuwisse Nederland B.V. onder handen genomen om tijdens Prinsjesdag weer te zijn als ooit bedoeld.
Voor de autoloze zondag 19 september zal Meeuwisse Nederland B.V. de drijvers in de hofvijver aanleggen voor de bijzondere activiteiten die zijn georganiseerd.

Michel Bontebal is aan een jaar stage begonnen bij Meeuwisse Nederland B.V.
Vanaf 1 oktober komt via het project "aan de bak" Rahied werkervaring opdoen.
Ismael is op dit moment bezig om door te stromen van het project "aan de bak" naar een SPG infra opleiding. Michel en Rahied heel veel succes met de opleiding.

In de week van 20 september 2010 wordt het oliescherm dat op 30 juli 2010 is geplaatst in de Dobbeplas Delftse Hout weerverwijderd, dit na een geslaagde proef van het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Delft.
Meeuwisse Nederland B.V. gebruikt dit oliescherm om normaliter olie schade in oppervlaktewater te bestrijden of te voorkomen.
Ook wordt dit scherm gebruikt om kroos van en uit oppervlaktewater te verwijderen.02-08-2010

Meeuwisse Nederland B.V. is al weer wat jaren actief met het onderhouden, leveren, aanleggen en beheren van Openbare Verlichting installaties.
Daar dit op basis van de competenties van het personeel is uitgevoerd volgens de geldende normen, heeft de directie beslotenin 2009 een erkenningtraject in te gaan.
In maart 2010 is de gehele elektrotechnische bedrijfsvoering uitvoerig door Kenteq doorgenomen.
Dit heeft er in geresulteerd dat Meeuwisse Nederland B.V. in augustus 2010 de officiële erkenning van de Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI)heeft mogen ontvangen.

Daar Meeuwisse Nederland B.V. in augustus 2008 geauditeerd is in het kader van de VCA** (2008/5.1) zijn de elektrotechnische werkzaamheden direct geborgd in het VCA** 2008/5.1 certificaat (reg.nr. 13254/5.1).
Hiermee is Meeuwisse Nederland B.V. VCA** gecertifificeerd voor; Het uitvoeren van grond-, weg- en waterbouw-, bagger-, (water)bodem sanering-, sloopwerk- en groenvoorziening werkzaamheden.
Het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden, waaronder werkzaamheden aan lichtmasten, riool- en oppervlaktewater- gemalen, verlichting in openbare ruimte en gebouwgebonden installaties.

VCA** 2008/5.1
14-07-2010

Voor de nationale herdenking 30 juni 2010 ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli heeft Meeuwisse Nederland B.V. 500 parkeerplaatsen en 400 stuks dranghekken op het Malieveld en op het Spuiplein in Den Haag ingericht en geplaatst.
Uiteraard als hofleverancier en uitvoerende inzake het hijsen en strijken van vlaggen in en om Den Haag zijn de commerciële vlaggen verwijderd en de Nationale vlaggen op het Spuiplein door Meeuwisse Nederland B.V. halfstok geplaatst.
De bijeenkomst voor de nabestaanden was aangrijpend en hoe vreemd dit misschien ook klinkt, door de organisatie zeer goed voorbereid en uitgevoerd.

Nationale herdenking slachtoffers van de vliegramp in Tripoli
17-06-2010

17 juni 2010 is Den Haag Sculptuur 2010 door Hare Majesteit geopend. Meeuwisse Nederland B.V. is er trots op de beelden van Manolo Valdez en Kim de Ruysscher geplaatst te hebben. In samenwerking met Jac van der Veen is de verlichting aangebracht en op aanwijzing van de curator van de heer Manolo Valdez zijn de beelden uitgelicht. Dit tot grote tevredenheid van de kunstenaar. Kim de Ruysscher heeft zichzelf tot in de nacht voor de opening bezig gehouden met het uitlichten van zijn geplaatste beeldhouwwerken.
15-06-2010

Meeuwisse MBP beheer B.V. is sponsor van Den Haag Sculptuur 2010
17 juni 2010 is Den Haag Sculptuur 2010 door Hare Majesteit geopend. Meeuwisse Nederland B.V. is er trots op de beelden van Manolo Valdez en Kim de Ruysscher geplaatst te hebben. In samenwerking met Jac van der Veen is de verlichting aangebracht en op aanwijzing van de curator van de heer Manolo Valdez zijn de beelden uitgelicht. Dit tot grote tevredenheid van de kunstenaar. Kim de Ruysscher heeft zichzelf tot in de nacht voor de opening bezig gehouden met het uitlichten van zijn geplaatste beeldhouwwerken
22-05-2010

Wethouder Baldewsingh heeft zaterdag in Den Haag de nieuwe historische haven aan het Zieken geopend. De nieuwe haven moet het toerisme in de omgeving van de Stationsbuurt bevorderen. Historische schepen kunnen voortaan aanmeren aan een 150 meter lange drijvende steiger. De nieuwe toeristische attractie zal beheerd worden door de Stichting De Ooievaart, die ook de beheerder is van de passantenhaven aan de Bierkade.
Voor de officiële openingmeerde er eenplatte Westlander aan, met kruidenplantjes aan boord.
26-04-2010

Meeuwisse staat in de Duurzaam Den Haag gids met de projecten Scan 2010 en “Aan de bak” Ga naar artikel
01-04-2010

6 april begint Saffira met haar tweede snuffelstage bij Meeuwisse Nederland B.V. Saffira wil graag kraanmachinist worden. Vorig jaar via het Media College een snuffelstage bij Meeuwisse volbracht, nu een meer passende opleiding voor haar toekomst plannen en een snuffelstage via het Corbulo College.

Tijdens de actie Nederland Schoon is bijna de gehele vuilvis vloot van Meeuwisse Nederland B.V. door opdrachtgevers afgeroepen om de oppervlaktewateren in het stadsgewest Haaglanden schoon te vissen. Een geslaagde actie! In het kader van schoon heel en veilig is en blijft Meeuwisse Nederland B.V. de dienstverlener bij uitstek.

In de Japanse tuin in Clingendael is een uniek besproeiingssysteem geleverd en geïnstalleerd. Doordat bij het aanbrengen geen schade mocht ontstaan aan de aanwezige bijzondere mossen en begroeiingen is hier in de planvorming rekening gehouden met de soorten begroeiing en de wijze van aanbrengen. In de uitvoering is nauwkeurig gewerkt om eventuele schade aan de aanwezige vegetatie tot het minimale te beperken. Een compleet besproeiingssysteem dat op verschillende niveaus is aangebracht in een omgeving om de zeer kwetsbare vegetatie een zekere toekomst te bieden.
08-02-2010

Den Haag Frontaal
08-07-2009

Wethouder M. Houtzager van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft woensdag

Foto: Michel Groen
Wethouder M. Houtzager van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft woensdag
8 juli de eerste plaquette onthuld die aan, op of voor monumentale panden geplaatst worden. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg benadrukken hiermee het historisch erfgoed, geven de monumentale panden een duidelijke status en herkenning. Een route voor liefhebbers van monumenten zal volgen. Meeuwisse Nederland B.V. is trots het college en de projectleider geadviseerd te mogen hebben omtrent technische toepassing en uitvoering.